Primăria Municipiului Timișoara redă cetățenilor accesul pe strada Cezar, cea care asigură legătura între Parcul Copiilor și bulevardul C.D. Loga.
Primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare a mai multor construcții ridicate ilegal, fără autorizație, pe terenul municipalității.
„Cu fiecare nou caz de recuperare a terenurilor orașului vedem dimensiunea halucinantă a acestei caracatițe care a acaparat Timișoara timp de decenii. Este absolut revoltător faptul că nimeni nu a avut curaj să pună piciorul în prag și să oprească aceste furturi din bunurile timișorenilor. Practic, în acest caz, clanurile au construit direct pe o stradă și au închis accesul timișorenilor pe aici, posibil la mica înțelegere cu fosta administrație locală. Strada publică a devenit curtea lor. Vremurile în care patrimoniul Timișoarei era prădat cu complicitatea administrației au trecut. Teren cu teren, vilă cu vilă recuperăm ce e al timișorenilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Pe terenul orașului, două familii binecunoscute timișorenilor au construit fără autorizații două clădiri, trei alei pietonale, două garduri de împrejmuire din zidărie, poartă de acces auto și un gard frontal. Toate aceste construcții vor fi demolate pe cheltuiala contravenienților, potrivit legislației în vigoare.
Odată eliberată de construcțiile ilegale, prin dispoziție semnată de primarul Dominic Fritz, strada Cezar va fi pietonală și va asigura, din nou, legătura între bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor.
„Nu e prima luptă câștigată cu aceste clanuri. Acum 2 ani, ne-au blocat accesul la șantierul noii Clinici ORL de lângă Parcul Copiilor și ne-au cerut 200.000 euro. Am câștigat în instanță și acum suntem pe ultima sută de metri cu noua clinică ORL. Nu ne lăsăm intimidați de tertipurile juridice și agresivitatea acestor clanuri. Lupta pentru patrimoniu nu este doar una pentru demnitatea orașului, ci îmbunătățește calitatea vieții a timișorenilor în moduri foarte concrete ”, a precizat primarul Dominic Fritz.
Tot pe bulevardul Loga, aceleași familii au intrat în posesia unora dintre cele mai impunătoare clădiri prin cumpărararea de drepturi succesorale, moștenitori inventați sau presiuni asupra proprietarilor. Primăria a recuperat vila istorică de la numărul 52.