Margarete Steiff a realizat, în Germania, în anul 1880, prima jucărie „umplută”, sub formă de elefant, iar rolul său inițial a fost de pernă, dar care a avut un mai mare succes pe post de „prieten” al copiilor. Nemțoaica a început, astfel, să fabrice, în serie, aceste jucării nou introduse pe piață.
Jucăriile de pluș au, până în zi de astăzi, o mare importanță în dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare ale copiilor.
Aceste jucării sunt o alternativă preferabilă comunicării prin mijloace electronice, fără o interacțiune fizică.
Cu ajutorul jucăriilor din pluș, copiii iși crează propriile jocuri de rol, comunicând liber, fără secrete, fără a se simți îngrădiți, stânjeniți sau corectați.
În acest fel exersează, practic, momente din viața reală, jucăriile ajutându-i să-și dezvolte abilitățile sociale.
Cum trebuie să fie o jucărie din pluș
Atunci când vine vorba de alegerea unei jucării potrivite, este important să ai în vedere că va fi în brațele copilului mult timp dacă o îndragește enorm și își va dori, probabil, să doarmă cu ea. În acest sens, alegerea unei jucării cu umplutură din vatelină non-toxică, hipoalergenică, este imperativă. Copilul tău va dormi, astfel, liniștit, fără să dezvolte alergii.
Totodată, cusăturile trebuie să fie realizate cu atenție la detalii și rezistente.
Un plus îl contituie culorile pastelate atunci când alegi viitorul „prieten” al micuților.
Recomandare
Fie ca este vorba despre un avocado, un urs uriaș, un cățeluș sau un unicorn, la magazinul Ximi Vogue, situat în Piața Avram Iancu, nr 14, găsești cele mai drăgute jucării din pluș, care îi vor oferi copilului tău liniște și calm, simțindu-se în siguranță.
În plus, până în 15 aprilie 2023, în baza carnetului de note vizat pentru anul în curs, direct la casa de marcat, elevii beneficiază de o reducere de 15% din prețul afișat.
Online, poți comanda aici: https://ximivogue.ro/