Un asistent medical de la Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Orășenesc Lipova, își crește singur cei doi copii în vârstă de 10, respectiv 15 ani. Soția sa fusese cadru medical la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Arad și a decedat în urmă cu aproximativ doi ani.

Povestea sa a fost relatată de Asociația Rubio Pro Copilărie Pro Viața pe contul oficial al organizației, aceștia mândrindu-se că este unul de-al lor:

„Să facem un exercitiu de imaginație și sa ne gândim ce ar însemna ca un copil rămas cu un singur părinte, sa-l piardă acum și pe acesta. În organizația Rubio există părinți care, prin natura meseriei, se află în prima linie în lupta contra virusului. Un caz concert este Gigi (Gheorghe) Vass, asistent medical. Își crește copiii singur de aproape doi ani, de când Rodica, soția lui, tot cadru medical la UPU Arad, a plecat dintre noi pe neașteptate, în urma unui infarct.
Georgiana (15) și Vlad (10) i-au dat lui Gigi motivația de a depăși tragicul moment. Motivația de a lua, dintr-o dată, viața de la capăt.
De când COVID-19 lovește nemilos pe întreg globul și implicit la Arad, declarat focar, Gigi continuă sa-și facă datoria. Îmbracă zilnic halatul alb, își slujește semenii, înfruntă primejdia și ....își crește copiii. Ce este în sufletul lui, probabil doar el știe. Cert este că găsește resurse să înfrunte situația, găsește echilibrul interior de a diminua teama și de a face față nevoilor lui Vlad și ale Geogianei, în condițiile adaptării la o altfel de viață.
Incertitudinea planează. A mai trecut o zi cu bine. Tensiunea necunoscutului crește și se așteaptă revenirea la normalitate. 
Nu este ușor! Ne gândim la Gigi, la Vlad, la Georgina, la toate familiile din organizație și de asemenea la toti copiii crescuți de bunici sau de unul dintre părinții in viața. Ce simte fiecare? Îngrijorare, neputință, speranță?
Este greu,dar nu sunteți siguri. Rubio Pro Copilarie Pro Viata este aproape de voi atât cu sufletul, cât și cu fapta. Așa cum v-a obișnuit de aproape 8 ani.”