Ingrediente necesare: 400 grame paste, 100 grame parmezan, 100 grame limbă afumată, 100 grame ciuperci, 25 grame unt, sare.
Ingrediente necesare pt sosul de roșii: 500 grame roșii, o linguriță zahăr, unt cât o nucă, sare.
Mod de preparare:
- Se fierb pastele, se limpezesc cu apă fierbinte și se scurg.
- Se adaugă o lingură de unt proaspăt și câteva linguri de parmezan.
- Se amestecă ușor cu furculița ca să nu se sfărâme.
- Separat, se taie mărunt câteva felii de limbă afumată și ciupercile fierte.
- Se pun într-un sos de roșii, fiert cu puțină zeamă de carne.
- Se amestecă totul cu pastele și se menține cald.
- Înainte de a fi servite, li se adaugă câteva bucățele de unt proaspăt.
- Se servesc calde.
Pentru a tăia din aciditatea sucului de rosii poți să folosesti un vârf de cuțit de bicarbonat in locul zahărului