Ingredientele necesare:
- 600 gr pește (orice fel de pește);
- 1 kg cartofi;
- 1 ou întreg și două gălbenușuri;
- sare, piper- după gust;
- 2 linguri făină;
- pătrunjel;
- 1 lămâie;
- ulei.
Mod de preparare:
- Se fierbe peștele în apă sărată, apoi se curăță de oase și se rupe în fâșii cât mai mici.
- Separat, se fierb cartofii în coajă, din care se va pregăti un piure la care se adaugă 1 ou întreg, 2 gălbenușuri și peștele.
- Se adaugă sarea și pătrunjelul tocat.
- Se formează chifteluțe mici, care se tăvălesc în făină și se prăjesc într-o cratiță cu mult ulei încins.
- După ce devin aurii, se scot și se lasă pe o sită să se scurgă grăsimea (este bună și hârtia absobantă) și se servesc cu felii de lămâie sau salată verde.