• Incident nedorit pe strada Meţianu (GALERIE FOTO)
 • Sunt orezul și fasolea bune pentru tine?
 • Două decese din cauza virusului West Nile
 • Doi arădeni, reținuți pentru agresarea unei ospatărițe
 • Bărbat prins de polițiști pe raza județului Arad după ce a furat un animal
 • Poz(n)a zilei: cand ai uitat că e duminică și ai întârziat la slujbă
 • O poză cât o mie de cuvinte! Omenie, în primul rând, apoi misiunea de bază: „siguranță și încredere”
 • Cititorul nostru, reporter de ocazie: Nereguli constatate pe strada Mețianu (VIDEO)
 • Verificări de amploare după ce un copil de 10 ani a orbit jucându-se cu o jucărie cu laser
 • Avertizare METEO. Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele zile
 • Acțiuni de control efectuate în unul dintre cele mai mari centre comerciale din țară: 134 operatori economici verificați
 • Poz(n)a zile…Mister elucidat! De ce se murdăresc mașinile arădenilor atât de repede
 • Accident MORTAL produs de șoferul unei mașini cu volan pe dreapta, în Mamaia
 • Noi produse au obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan”
 • Decizie radicală! Arădeanul George Țucudean se retrage din fotbal
 • Procedura pentru restructurarea datoriilor bugetare mai mari de un milion de lei este supusă dezbaterii publice
 • Efectele furtunii puternice din Arad: șoferul unui camion a trebuit să se urce pe remorcă după ce apa i-a ajuns până în cabină
 • Și-a luat SUV, dar s-a crezut în „mămăruță“ și a blocat tramvaiele care se îndreptau spre Boul Roșu (FOTO)
 • Dezastru în industria cărnii de porc! 100.000 de suine urmează să fie sacrificate
 • Tânără de 12 ani, dublă campioană naţională la box, agresată sexual de antrenor
 • UVVG Arad a diversificat paleta colaborărilor universitare medicale cu SUA

  De în Locale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

  UVVG Arad a diversificat paleta colaborărilor universitare medicale cu SUA prin semnarea unui acord bilateral cu Universitatea Rutgers (UR), New Jersey.
  Rectorul UVVG Arad,  prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, spune că în cadrul schimbului de experienţă, prin programul Erasmus al UVVG Arad, cei care ajung în instituţia americană vor pătrunde într-o şcoală medicală care colaborează cu peste 30 de instituţii de pe toate continentele, din Argentina, Austria, Brazilia sau China, până în Coreea de Sud, Spania sau Vietnam.
  Prof. Javier I. Escobar este doctor în medicină şi supraveghează Biroul de Global Health al Şcolii de Medicină  Robert Wood Johnson, responsabil, între altele, de colaborările internaţionale ale studenţilor medicinişti, dar şi un târg de sănătate. El conduce şi Institutul Naţional de Sănătate, unde se efectuează cercetări privind genetica tulburărilor mintale grave şi este principalul investigator de la Universitatea Rutgers.

  În cei aproape trei ani de când UVVG Arad a semnat memorandumul cu UR New Jersey, printre acţiunile remarcabile remarcăm practica efectuată de doi studenţi medicinişti americani la clinicile universitare din Arad, semnarea şi demararea colaborării Erasmus şi primirea a două rezidente în Pneumologie pentru un schimb de experienţă de două săptămâni. Vor urma şi alte activităţi comune, după începerea noului an academic 2019-2020.

  O altă personalitate a lumii medicale americane parteneră a parteneriatului UVVG Arad, prin Erasmus, este prof. Hooman Rashidi este director of Residency Program, director al Flow Cytometry&Immunology; Department of Pathology and Laboratory Medicine, UC Davis. El combină pasiunea pentru îngrijirea pacientului şi educaţia cu instruirea sa unică în bioinformatică şi programare computerizată pentru a crea noi instrumente inovatoare şi resurse care îmbunătăţesc practica clinică şi sănătatea. Profesorul american a publicat recent o versiune tipărită a Atlasului de hematologie, care a devenit un titlu foarte căutat, de top, pe site-ul Amazon.

  Studenţii care aplică programul Erasmus şi ajung la Universitatea din New Jersey, parteneră a UVVG Arad, au la îndemână pentru schimbul de experienţă şi Centrul Jaseng pentru Medicină Integrativă, care oferă tratamente non-invazive pentru diferite afecţiuni ale coloanei vertebrale, articulaţii şi dureri asociate. Jaseng integrează medicina coreeană orientală, susţinută şi de ştiinţa occidentală, î intervenţii precum acupunctura, medicina pe bază de plante, chiropractica şi fizioterapia. Jaseng este un spital orientat spre cercetare, care urmăreşte globalizarea ştiinţei coreene “medicina estică”.

  În perioada octombrie-noiembrie 2019, UVVG Arad va primi vizita prof. Rashidi, a dr. hemato-patolog Dorina Gui, a decanului facultăţii de medicină Wilkes, iar în primăvara anului 2020, la UVVG Arad va sosi prof. Olson, responsabilă cu dezvoltarea curriculară.

  Clare Petrotta&Donna Woo, Pacific College este dedicat furnizării educaţiei de calitate studenţilor care doresc să urmeze o carieră în domeniul asistenţei medicale. Personalul calificat în recomandă ca pe unul dintre cele mai importante colegii de îngrijire medicală şi profesională din California de Sud. UVVG Arad derulează discuţii pentru posibilitatea dezvoltării unui program de Master pentru Alumni în domeniul Asistenţei Medicale în parteneriat cu Pacific College. Partenerii americani au propus ca programul de Master să se desfăşoare online în cea mai mare parte şi doar evaluarea finală să fie făcută de către specialiştii americani, fie în SUA, pentru două săptămâni, fie în România. Costul general pentru un student în acest program ar ajunge la 38.000 de dolari SUA, iar cei de la Pacific College sunt dispuşi să ajute cu transportul, cazarea la spital sau găsirea unei cazări.

  Charles R. Drew University este Universitatea de Medicină şi Ştiinţă (CDU) privată nonprofit, bazată pe comunitate şi orientată spre studenţi. Este dedicată cultivării calităţii de conducători profesionişti în domeniul sănătăţii dedicaţi justiţiei sociale şi echităţii în sănătate pentru populaţiile deservite. CDU este lider în cercetarea disparităţilor în materie de sănătate, cu accent pe educaţie, formare, tratament şi îngrijire în domeniul cancerului, al diabetului, cardiometabolic şi HIV/SIDA.

  Dr. Steve O. Michael este vicepreşedinte executiv al Academic Affair and Provost, specializat în administraţie învăţământului superior, cu interes pentru finanţarea învăţământului superior şi probleme de management strategic. Cercetările sale includ aplicarea strategiilor de afaceri pentru managementul instituţional, asigurarea calităţii , învăţământul superior antreprenorial şi global.
  UVVG Arad i-a lansat invitaţia de a vizita instituţia academică de pe Mureş, întrucât profesorul Steve O. Michael are deja colaborări cu România

  Tag-uri:
  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r56952gaze/public_html/wp-content/themes/ClickNewspaper/single.php on line 71

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate