ANM a prelungit avertizările meteo cod galben și portocaliu până duminică. Vezi zonele vizate

De în Meteo Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share
Imagine cu rol ilustrativ

ANM a prelungit avertizările meteo cod galben și portocaliu până duminică. Vremea rămâne instabilă în weekend, iar informarea meteo expiră abia pe 4 iunie. Se anunță inclusiv căderi de grindină de medii și mari dimensiuni.

Sâmbătă, vremea se menține instabilă. Vor fi innorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10 – 04 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10 – 02 iunie, ora 06
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

        În intervalul menționat, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10 – 02 iunie, ora 06

Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni

Cantitătile de apă vor depăsi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp. Excepție va face sud-estul și extremitatea sudică a teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, informează Realitatea TV.

Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea. În Capitală, vremea va fi în general instabilă.

Probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în primele ore ale zilei și din nou spre seară.

Vântul va sufla slab pană la moderat. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate