Doi cetățeni din Insulele Comore cu documente de identitate false și un urmărit general, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

De în Comunicate de presă Locale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share
Imagine cu rol ilustrativ @ arhivă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un bărbat şi o femeie din Insulele Comore, care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documente emise de autorităţile franceze, ce aparţineau altor persoane.

În data de 16.05.2019, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru a ieși din țară, două persoane care călătoreau ca pasageri într-un autocar, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, persoanele s-au legitimat cu două cărţi de identitate, emise de autoritățile din Franţa. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauză nu corespund cu cele din fotografiile aplicate în cărţile de identitate prezentate la control, motiv pentru care au fost duse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Insulele Comore, o femeie și un bărbat, în vârstă de 24, respectiv 35 de ani.

Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat că doreau să ajungă în Franţa şi că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 1.500 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

***Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II au depistat un bărbat căutat de autorităţile române pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

În data de 16.05.2019, în jurul orei 13.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, pe sensul de ieşire din România , s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră cetăţeanul român F.C., în vârstă de 39 de ani, domiciliat în judeţul Bacău.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, fiind condamnat la 2 ani de închisoare.

Persoana în cauză a fost predată unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Gazeta Locală vă oferă, integral, conținutul comunicatului de presă, așa cum a fost transmis de către instituția/organizația/persoana publică emitentă și nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile publicate. Gazeta locală își rezervă dreptul de a selecta publicarea comunicatelor și de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate