• Gala „Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța” continuă să schimbe destine și în 2019
 • Accesorii şi bijuterii argint Arad Belladonna. Pot fi cumpărate în cutii de lemn personalizate cu un design aparte
 • Video/ Imagini tulburătoare! Încă o viață distrusă de drogul Zombie. Poliția a împânzit zona Boul Roșu din Arad (VIDEO + FOTO)
 • PMA: „Cel mai mare centru de distribuție carburanţi din vestul României, inaugurat la Arad”
 • Loteria Română: rezultatele extragerilor bonurilor fiscale, 6/49 și Noroc
 • Echipa României, două mențiuni la Olimpiada Internaţională de Filosofie
 • Legea Pensiilor, modificată. Ce a declarat Ministrul Muncii
 • Un bărbat din Arad, acuzat că a furat peste 400.000 de lei din încasările unei firme. Polițiștii l-au reținut
 • Prognoza meteo pentru miercuri, 22 mai. Ploi torențiale și grindină
 • MADR verifică cu rigurozitate producția și comerțul cu legume și fructe
 • Ministerul Agriculturii comunică: „Roșiile românești din Programul Tomata, sigure pentru consum”
 • Accident GRAV pe un drum național! Patru mașini implicate. Trafic restricționat
 • NEWS ALERT/ Vremea rea nu se oprește! Meteorologii au emis atenționări de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de furtuni în mai mule județe
 • Poz(n)a zilei…N-a știut parola când a intrat în oraș și a rămas fără portieră la mașină. Imagini cu un puternic impact emoțional
 • Incredibil! Un minor de 15 ani a fost prins de polițiști în trafic, în municipiul Arad
 • Doi bărbați au furat din același supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu. Polițiștii au recuperat tot prejudiciul
 • Autoturism căutat de autorităţile din România, depistat de poliţiştii de frontieră din P.T.F. Nădlac
 • N-au reușit să-și împartă bunurile și s-au bătut în fața unui notariat cu răngile. Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă (VIDEO)
 • Doliu în lumea sportului! Un fost triplu campion mondial despre care s-a făcut și un film, a murit la vârsta de 70 de ani
 • Veste bună pentru românii din străinătate. Anunțul a fost făcut de Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici
 • Ți-a expirat actul de identitate sau ai vârsta de 14 ani și nu deții unul? Vei fi vizitat la domiciliu de polițiști

  De în Comunicate de presă Locale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share
  Imagine cu rol ilustrativ

  Direcția Generală Poliția Locală Arad (DGPLA) aduce la cunoștința locuitorilor de pe raza municipiului care dețin acte de identitate expirate că polițiștii locali aparținând Serviciului Identificări, Evidența Persoanelor și a Proceselor Verbale efectuează verificări la domiciliul persoanelor aflate în această situație, în vederea intrării în legalitate.

  Vizita polițiștilor locali la domiciliul persoanelor cu acte de identitate expirate sau a minorilor care au împlinit vârsta de 14 ani, dar nu dețin acte de identitate presupune, pe lângă informarea în vederea intrării în legalitate, aflarea motivelor care au condus la această situație (persoana în cauză și-a schimbat adresa de domiciliu, și-a stabilit domiciliul în străinătate sau a decedat). 
  În cazul în care persoana vizată nu este găsită la domiciliu, polițiștii locali apelează la vecinii acesteia sau, după caz, la administratorii asociațiilor de proprietari, în vederea obținerii de informații necesare aflării motivelor care stau la baza deținerii actelor de identitate expirate.

  Trimestrial, în baza datelor furnizate de SPCLEP Arad, Serviciul Identificări Evidența Persoanelor și a Proceselor Verbale distribuie arădenilor circa 700 de invitații de înnoire a actelor de identitate expirate. În aceste situații, polițiștii locali culeg informații legate de motivele care au condus la expirarea actelor de identitate. Ulterior, datele din teren sunt preluate de SPCLEP Arad în Sistemul Național Informatic de Evidență a Persoanelor.

  Serviciul Identificări, Evidența Persoanelor și a Proceselor Verbale al DGPLA vine în sprijinul cetățenilor în identificarea cazurilor ce fac obiectul activității sale, chiar dacă cetățenii în cauză nu își au domiciliul pe raza municipiului. Polițiștii locali îi îndrumă pe arădenii care dețin documente de identitate expirate să procedeze la intrarea în legalitate pentru a evita sancționarea contravențională în conformitate cu prevederile OUG 97/2005 republicată 2011 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

  În vederea obținerii unui act de identitate valabil, solicitanții trebuie să se prezinte la SPCLEP Arad, având asupra lor următoarele documente: cerere-tip, actul de identitate deținut, certificat de naștere, certificat de căsătorie/sentință de divorț definitivă și irevocabilă, certificate de naștere ale copiilor, certificat de deces al soțului decedat, documentul care face dovada adresei de domiciliu, consimțământul proprietarului spațiului de locuit, chitanța reprezentând contravaloarea C.I. (7 lei), original și copii.

  Gazeta Locală vă oferă, integral, conținutul comunicatului de presă, așa cum a fost transmis de către instituția/organizația/persoana publică emitentă și nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile publicate. Gazeta locală își rezervă dreptul de a selecta publicarea comunicatelor și de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate