Mai mulți studenți din vestul țării, amendați după ce și-au deranjat vecinii

De în Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share
Imagine cu rol ilustrativ

Polițiștii locali din Timișoara sancționează poluarea fonică și spun că în ultimul timp acest fenomen a prins amploare. De la începutul anului au fost aplicate, în urma constatărilor de la fața locului, 102 astfel de sancțiuni pe străzi precum Teiului, Daliei, T. Vladimirescu, Gr. Alexandrescu, H. Coandă, I. Flondor, Aleea FC Ripensia, Cetății, Zefirului, Complexul Studențesc, în unele cămine.

Polițiștii locali au constatat, o dată cu încălzirea vremii, o creștere a numărului de sesizări din partea cetățenilor cu privire la tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparate ori prin strigăte sau larmă, dar și tulburarea liniștii locatarilor în timpul orele stabilite de lege ca ore de liniște, prin ascultarea de muzică la intensitate mare. În ultima perioadă a crescut numărul acestor sesizări în special în cazul gălăgiei care provine din apartamentele sau imobilele locuite de persoane fizice, care fac petreceri și ascultă muzică la nivel ridicat”, anunță polițiștii.

De la începutul anului au fost aplicate, în urma constatărilor de la fața locului, 102 astfel de sancțiuni pe străzi precum Teiului, Daliei, T. Vladimirescu, Gr. Alexandrescu, H. Coandă, I. Flondor, Aleea FC Ripensia, Cetății, Zefirului, Complexul Studențesc, în unele cămine.

„S-a reclamat de exemplu, că pe strada Zefirului un grup de persoane organizau o petrecere și deranjau cetățenii care locuiesc în apropiere cu muzica dată la maxim pe timp de noapte, la fel un grup de tineri ascultau muzică dată tare într-o cameră din Căminul 16 din Campusul Universitar, iar pe str. Bucovinei mai mulți tineri stăteau într-un autoturism în fața unui bloc și ascultau muzică la intensitate mare”, mai transmit polițiștii.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că astfel de fapte se sancționează conform Legii 61/1991 republicată cu amenzi de la 500 la 1500 lei, orele de liniște care trebuie respectate fiind între 13.00 și 14.00 ziua și între 22.00 și 08.00 noaptea.
 
sursa: banatulazi.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate