• Încep lucrările de reabilitare la „Ghiba Birta”
 • Un arădean de 21 de ani și-a lovit mama din cauza unor neînțelegeri
 • Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Informatică şi Inginerie a UVVG Arad, Cristian Haiduc: „Şansele de angajare, după absolvire, sunt foarte mari”
 • Ministrul Transporturilor, implicat într-un accident grav. A fost transportat de urgență la spital
 • Ministrul Carmen Dan a demisionat: „Plec cu fruntea sus. Mi-am depus mandatul”
 • Cetăţean român depistat la volan cu permis de conducere ucrainean fals
 • Urmărit general, depistat la Nădlac
 • Sesiuni de prezentare în școlile din Arad privind ariile naturale protejate
 • Un bărbat din Pecica s-a enervat pe aparatul de „păcănele“ și l-a distrus cu un topor (FOTO)
 • Ziua Națională a Contabilului Român, sărbătorită și la Arad (VIDEO)
 • Risipă pe banii arădenilor! Lumina aprinsă, pe străzi, în timpul zilei (VIDEO)
 • Festivalul Românilor de Pretutindeni, la Arad (GALERIE FOTO + VIDEO)
 • VIDEO/ Momente incredibile surprinse pe o autostradă. A „plouat“ cu bani
 • Optsprezece cetăţeni străini, ascunşi într-un automarfar, descoperiți la Nădlac
 • George, un tânăr de 18 ani s-a SINUCIS după ce s-a certat cu părinții. Acesta a picat BAC-ul
 • Acțiuni cu caracter preventiv în toate centrele și casele de tip familial din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad
 • Răzvan Cadar: „Dublăm locurile de lectură din parcurile arădene”
 • Autoritățile din vestul țării în ALERTĂ: a evadat un deținut. L-ați văzut?
 • Un tânăr de 20 de ani din Satu Mare a murit pe loc după ce mașina în care se afla a fost lovită de tren
 • Consiliul Județean Arad pledează pentru finanțarea Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii în 2021, parteneră cu Aradul
 • Finanțare EUROPEANĂ de peste CINCI MILIOANE de euro pentru servicii de SĂNĂTATE și INFRASTRUCTURĂ în județul Arad (FOTO+VIDEO)

  De în Comunicate de presă Locale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

  Trei noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de peste 5 milioane de euro, au fost semnate astăzi, 15 aprilie 2019, de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Consiliul Județean Arad (pentru servicii de sănătate moderne) și Primăria Orașului Sântana (pentru infrastructură velo).

  Modernizarea serviciilor medicale

  Proiectele, care au ca beneficiar Consiliul Județean Arad, se referă la dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul aceluiași spital. Sunt proiecte pentru modernizarea serviciilor medicale în județul Arad, prin noi dotări și dezvoltarea infrastructurii de sănătate, dar și investiții care au în prim plan reducerea poluării și mobilitatea urbană:

  • „Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”;
  • „Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, etapa a II-a”.

  Semnatarii contractelor au fost domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și domnul Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

  Ambulatoriul spitalului de pe strada Andrenyi Karoly nr. 2-4 va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie și o mașină pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor. Valoarea totală a proiectului este de 10.475.854,37 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 10.266.337,28 lei. Perioada de implementare este de 16 luni. Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Arad va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp (parter cu demisol partial), construcție care va fi legată funcțional de clădirea actuală a UPU. Aici, pacienții vor avea acces la  tomografie computerizată, vor exista o cameră destinată investigaţiilor cu ecograf, sală aşteptare, grupuri sanitare etc. Este prevăzută totodată dotarea UPU cu computer tomograf, aparat de radiologie și ecograf. Valoarea totală a investiției este de 6.770.408,44 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 6.635.000,19 lei. Proiectul trebuie implementat în decurs de 30 de luni.

  Piste pentru biciclete și sistem de bike sharing la Sântana

  Cel de-al treilea proiect are ca beneficiar Primăria Sântana și vizează amenajarea de piste pentru biciclete în acest oraș. Vor fi realizate patru tronsoane de piste, cu o lungime totală de 7,478 km. Este prevăzută, de asemenea, implementarea unui sistem public de închiriere a bicicletelor – bike sharing, format din 90 de biciclete, 8 posturi, unități de comunicare și software.

  Semnatarii contractului au fost domnul Daniel Sorin Tomuța, primarul orașului Sântana, și domnul Sorin Maxim. Valoarea totală a investiției este de 7.582.944,00 lei, din care finanțare nerambursabilă – 7.431.285,12 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

  Programul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020

  Proiectele sunt finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale (UAT Județul Arad), respectiv Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon (UAT Orașul Sântana). La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 430 de proiecte, în valoare totală de 557,47 milioane euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 451,01 milioane euro.

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate