• Polițiștii arădeni, la datorie și de sărbătorile Pascale și de 1 mai
 • Legal versus Moral: Potrivit prevederilor legale în vigoare, consilierii județeni PSD și ALDE au dreptul de a încasa indemnizațiile fără a se prezenta la ședințe. O vor face?
 • Geanina Pistru: „Sărbători binecuvântate tuturor arădenilor”
 • Prognoză METEO. Vremea în perioada minivacanţei de Paşte şi 1 Mai
 • ULTIMĂ ORĂ/ Tragedie în Vinerea Mare. Ramona, fostul purtător de cuvânt al Parchetului General s-a aruncat de la etajul cinci al instituției. A sunat la 112 și a spus că se va sinucide
 • ȘOCANT! Un fost militar a recunoscut că a OMORÂT șapte femei printre care două românce, o mamă și fiica ei de 8 ani. Unde au fost găsite (VIDEO + FOTO)
 • Turiștii pot vizita mai ușor Aradul acesând Traseele Cultural Educaționale. Vezi care sunt punctele forte și „bubele” proiectului (FOTO)
 • Jandarmii arădeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor religioase prilejuite de ,,Învierea Domnului”
 • Accident GRAV, în Arad, între un autoturism și un TIR. Două echipaje SMURD și descarcerarea se deplasează la fața
 • Autoturism urmărit internațional, depistat de polițiști la Chișineu-Criș
 • Noi restricții de circulație pe teritoriul Ungariei. Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru afluxul de călători din perioada Sărbătorilor Pascale
 • Elevul olimpic care a căzut de la etajul 4 al unui hotel din vestul țării a MURIT
 • Accident GRAV pe autostradă între un TIR, o autoutilitară și un autoturism (FOTO)
 • O tânără, obligată să plătească daune morale după ce a postat un mesaj insultător pe Facebook. Reclamantul, secretarul unei primării din vestul țării, a prezentat proba în instanță
 • Ştrandul Neptun se deschide oficial de 1 mai
 • Ramona, o tânără a dispărut fără urmă dintr-o localitate din Arad. Ați văzut-o?
 • Polițiștii arădeni, prezenți în mijlocul elevilor în cadrul săptămânii „Școala Altfel“
 • Accident pe autostrada A1, în vestul țării. Impact devastator între două TIR-uri
 • Percheziții la Academia de Poliție după ce o jurnalistă a fost amenințată cu moartea
 • ȘOCANT! Mamă și fiu, găsiți morți în apartament. Vecinii au alertat autoritățile din cauza mirosului puternic
 • MAI a început pregătirile tehnice pentru DESFĂȘURAREA ALEGERILOR pentru Parlamentul European

  De în Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

  Ministerul Afacerilor Interne a început pregătirile tehnice pentru desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European. La acest scrutin va fi folosit Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV). 

  Ieri, 2 aprilie 2019 la sediul MAI, a avut loc prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European. La ședință au participat Laura Elena Chiorean – Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe, Constantin Mitulețu-Buică – președintele Autorității Electorale Permanente, generalul-locotenent Ionel Vasilca – directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și reprezentanți ai altor instituții și autorități cu responsabilități în organizarea alegerilor europarlamentare, fiind prezenți, în sistem videoconferință, prefecții și reprezentanți ai structurilor teritoriale ale MAI. 

  În calitate de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a insistat asupra obligativității de a realiza la termen toate acțiunile prevăzute în Programul calendaristic pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din 2019, aprobat prin Hotărâre de Guvern. În cadrul ședinței au fost discutate responsabilitățile și sarcinile care revin tuturor instituțiilor implicate în organizarea și desfășurarea alegerilor, fiind accentuată necesitatea unei bune colaborări în vederea identificării și remedierii la timp a oricărei disfuncționalități. Rolul fiecărei instituții este important în acest proces electoral și de aceea vreau să avem o foarte bună comunicare, inclusiv la nivel de experți, nu doar aici, la nivel central. Semnalați orice situație punctuală cu care vă confruntați și solicitați sprijin imediat, fără a amâna rezolvarea” , a subliniat ministrul afacerilor interne. 

  Potrivit MAI: „În contextul alegerilor europarlamentare, principala misiune a structurilor MAI este menținerea climatului de siguranță pe întreaga perioadă electorală, fiind deja aprobat la nivelul ministerului Planul general de măsuri privind aplicarea măsurilor din competența structurilor MAI, în contextul desfășurării procesului electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, care a fost transmis tuturor structurilor cu atribuții în organizarea procesului electoral.  Ministerul Afacerilor Interne este responsabil cu menținerea şi asigurarea ordinii şi liniștii publice în localitățile țării, pe întreaga perioadă electorală şi, în mod deosebit, în ziua votării. Structurile MAI vor asigura ordinea publică în zona secțiilor de votare şi securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale din ţară pe timpul transportului acestora la birourile electorale județene, respectiv la BEC, precum şi securitatea pe timpul tipăririi, transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării. De asemenea, structurile MAI au în responsabilitate paza sediilor birourilor electorale. Începând cu data de 1 martie, efectivele MAI au instituit măsurile de protecție la sediul Biroului Electoral Central, iar împreună cu Autoritatea Electorala Permanentă a fost asigurat personalul tehnic auxiliar necesar desfășurării activității BEC.  Achiziția materialelor necesare desfășurării alegerilor europarlamentare – buletine de vot, ștampile inscripționate cu mențiunea Votat și timbre autocolante – va fi realizată de către Autoritatea Electorală Permanentă”. 

  În cadrul ședinței de ieri, a fost prezentat de asemenea stadiul implementării Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal, acest soft urmând a fi folosit în timpul scrutinului.

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate