• Încep lucrările de reabilitare la „Ghiba Birta”
 • Un arădean de 21 de ani și-a lovit mama din cauza unor neînțelegeri
 • Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Informatică şi Inginerie a UVVG Arad, Cristian Haiduc: „Şansele de angajare, după absolvire, sunt foarte mari”
 • Ministrul Transporturilor, implicat într-un accident grav. A fost transportat de urgență la spital
 • Ministrul Carmen Dan a demisionat: „Plec cu fruntea sus. Mi-am depus mandatul”
 • Cetăţean român depistat la volan cu permis de conducere ucrainean fals
 • Urmărit general, depistat la Nădlac
 • Sesiuni de prezentare în școlile din Arad privind ariile naturale protejate
 • Un bărbat din Pecica s-a enervat pe aparatul de „păcănele“ și l-a distrus cu un topor (FOTO)
 • Ziua Națională a Contabilului Român, sărbătorită și la Arad (VIDEO)
 • Risipă pe banii arădenilor! Lumina aprinsă, pe străzi, în timpul zilei (VIDEO)
 • Festivalul Românilor de Pretutindeni, la Arad (GALERIE FOTO + VIDEO)
 • VIDEO/ Momente incredibile surprinse pe o autostradă. A „plouat“ cu bani
 • Optsprezece cetăţeni străini, ascunşi într-un automarfar, descoperiți la Nădlac
 • George, un tânăr de 18 ani s-a SINUCIS după ce s-a certat cu părinții. Acesta a picat BAC-ul
 • Acțiuni cu caracter preventiv în toate centrele și casele de tip familial din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad
 • Răzvan Cadar: „Dublăm locurile de lectură din parcurile arădene”
 • Autoritățile din vestul țării în ALERTĂ: a evadat un deținut. L-ați văzut?
 • Un tânăr de 20 de ani din Satu Mare a murit pe loc după ce mașina în care se afla a fost lovită de tren
 • Consiliul Județean Arad pledează pentru finanțarea Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii în 2021, parteneră cu Aradul
 • Ministrul Sănătății a efectuat o VIZITĂ INOPINATĂ la Spitalul Județean Gorj. Sorina Pintea: „Nu mi-a plăcut ce-am văzut”

  De în Comunicate de presă Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share
  Sorina Pintea la SCJU Gorj

  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Județean Gorj în seara zilei de 26 martie, ca urmare a unor sesizări privind nereguli din cadrul acestei unități sanitare, stând de vorbă și cu personalul medical prezent în spital la acea oră, precum și cu câțiva dintre pacienți.

  „Deși, începând de luni, Corpul e control al Ministerului Sănătății efectueză un control aici, am vrut să văd personal ce se întâmplă în acest spital. Pot să vă spun că o parte din problemele reclamate sunt reale și generate în unele cazuri de neînțelegerile dintre cadrele medicale. Aceste lucruri influențează foarte mult modul în care este tratat pacientul”, a declarat, potrivit unui comunicat, Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

  Ieri dimineață, Sorina Pintea, împreună cu deputatul Mihai Weber și Cosmin Mihai Popescu, Președintele Consiliului Județean Gorj, au discutat cu managerul SCJU Gorj  situația actuală și măsurile necesare pentru creșterea calității serviciilor medicale acordate de această unitate sanitară.

  „Nu mi-a plăcut ce-am văzut și cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă și care spuneau că situația e mai bună decât înainte. Oamenii parcă nu mai au așteptări, nu mai cred că se poate face ceva astfel încât condițiile și serviciile oferite să fie îmbunătățite”, a dezvăluit Sorina Pintea.

  În urma discuțiilor, au fost stabiliți pașii următori pentru crearea unui plan de  îmbunătățire a situației spitalului:  Ministerul Sănătății va contribui  la cele două proiecte demarate la SCJU Gorj, respectiv  modernizarea UPU și reabilitarea secției de pediatrie, și va finanța achiziția de echipamente solicitate la Ministerul Sănătăţii.

  De asemenea, ministrul Sănătății s-a intâlnit  în cursul zilei de ieri  cu managerii unităților sanitare din judetul Gorj și reprezentanții autorităților locale în subordinea cărora se află aceste spitale, ocazie cu care s-au analizat solicitările de echipamente transmise la Ministerul Sănătății și necesitatea reorganizării structurii spitalelor în funcție de nevoile de servicii medicale din zona pe care acestea o deservesc.

  „Anul acesta, bugetul de investiții în sănătate este extrem de generos, astfel că vom finanța achiziții de echipamente performante în spitale, cu condiția ca la solicitarea acestora, managerii să demonstreze că aceste investiții aduc plusvaloare actului medical, în concordanță cu nevoile populației”, a mai adăugat Sorina Pintea.

  Din luna noiembrie 2018, la SCJU Gorj funcționează un aparat RMN achiziționat de Ministerul Sănătății anul trecut. Acest echipament este utilizat  pentru investigarea pacienților cu diverse afecțiuni. RMN- ul de sân va fi o investigație disponibilă îndată ce conducerea spitalului va asigura personal specializat în acest gen de investigație.

  „Voi reveni la Târgu Jiu peste o lună, când voi  primi raportul acțiunii de control care se desfășoară săptămâna aceasta la SCJU Gorj. Atunci vom putea stabili în detaliu necesarul de echipamente pentru fiecare specialitate în parte, pe care Ministerul Sănătății îl va finanța”, a conchis ministrul Sănătății.

  Foto reprezentativă: rol ilustrativ

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate