• Polițiștii arădeni, la datorie și de sărbătorile Pascale și de 1 mai
 • Legal versus Moral: Potrivit prevederilor legale în vigoare, consilierii județeni PSD și ALDE au dreptul de a încasa indemnizațiile fără a se prezenta la ședințe. O vor face?
 • Geanina Pistru: „Sărbători binecuvântate tuturor arădenilor”
 • Prognoză METEO. Vremea în perioada minivacanţei de Paşte şi 1 Mai
 • ULTIMĂ ORĂ/ Tragedie în Vinerea Mare. Ramona, fostul purtător de cuvânt al Parchetului General s-a aruncat de la etajul cinci al instituției. A sunat la 112 și a spus că se va sinucide
 • ȘOCANT! Un fost militar a recunoscut că a OMORÂT șapte femei printre care două românce, o mamă și fiica ei de 8 ani. Unde au fost găsite (VIDEO + FOTO)
 • Turiștii pot vizita mai ușor Aradul acesând Traseele Cultural Educaționale. Vezi care sunt punctele forte și „bubele” proiectului (FOTO)
 • Jandarmii arădeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor religioase prilejuite de ,,Învierea Domnului”
 • Accident GRAV, în Arad, între un autoturism și un TIR. Două echipaje SMURD și descarcerarea se deplasează la fața
 • Autoturism urmărit internațional, depistat de polițiști la Chișineu-Criș
 • Noi restricții de circulație pe teritoriul Ungariei. Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru afluxul de călători din perioada Sărbătorilor Pascale
 • Elevul olimpic care a căzut de la etajul 4 al unui hotel din vestul țării a MURIT
 • Accident GRAV pe autostradă între un TIR, o autoutilitară și un autoturism (FOTO)
 • O tânără, obligată să plătească daune morale după ce a postat un mesaj insultător pe Facebook. Reclamantul, secretarul unei primării din vestul țării, a prezentat proba în instanță
 • Ştrandul Neptun se deschide oficial de 1 mai
 • Ramona, o tânără a dispărut fără urmă dintr-o localitate din Arad. Ați văzut-o?
 • Polițiștii arădeni, prezenți în mijlocul elevilor în cadrul săptămânii „Școala Altfel“
 • Accident pe autostrada A1, în vestul țării. Impact devastator între două TIR-uri
 • Percheziții la Academia de Poliție după ce o jurnalistă a fost amenințată cu moartea
 • ȘOCANT! Mamă și fiu, găsiți morți în apartament. Vecinii au alertat autoritățile din cauza mirosului puternic
 • Ministrul Sănătății a efectuat o VIZITĂ INOPINATĂ la Spitalul Județean Gorj. Sorina Pintea: „Nu mi-a plăcut ce-am văzut”

  De în Comunicate de presă Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share
  Sorina Pintea la SCJU Gorj

  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Județean Gorj în seara zilei de 26 martie, ca urmare a unor sesizări privind nereguli din cadrul acestei unități sanitare, stând de vorbă și cu personalul medical prezent în spital la acea oră, precum și cu câțiva dintre pacienți.

  „Deși, începând de luni, Corpul e control al Ministerului Sănătății efectueză un control aici, am vrut să văd personal ce se întâmplă în acest spital. Pot să vă spun că o parte din problemele reclamate sunt reale și generate în unele cazuri de neînțelegerile dintre cadrele medicale. Aceste lucruri influențează foarte mult modul în care este tratat pacientul”, a declarat, potrivit unui comunicat, Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

  Ieri dimineață, Sorina Pintea, împreună cu deputatul Mihai Weber și Cosmin Mihai Popescu, Președintele Consiliului Județean Gorj, au discutat cu managerul SCJU Gorj  situația actuală și măsurile necesare pentru creșterea calității serviciilor medicale acordate de această unitate sanitară.

  „Nu mi-a plăcut ce-am văzut și cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă și care spuneau că situația e mai bună decât înainte. Oamenii parcă nu mai au așteptări, nu mai cred că se poate face ceva astfel încât condițiile și serviciile oferite să fie îmbunătățite”, a dezvăluit Sorina Pintea.

  În urma discuțiilor, au fost stabiliți pașii următori pentru crearea unui plan de  îmbunătățire a situației spitalului:  Ministerul Sănătății va contribui  la cele două proiecte demarate la SCJU Gorj, respectiv  modernizarea UPU și reabilitarea secției de pediatrie, și va finanța achiziția de echipamente solicitate la Ministerul Sănătăţii.

  De asemenea, ministrul Sănătății s-a intâlnit  în cursul zilei de ieri  cu managerii unităților sanitare din judetul Gorj și reprezentanții autorităților locale în subordinea cărora se află aceste spitale, ocazie cu care s-au analizat solicitările de echipamente transmise la Ministerul Sănătății și necesitatea reorganizării structurii spitalelor în funcție de nevoile de servicii medicale din zona pe care acestea o deservesc.

  „Anul acesta, bugetul de investiții în sănătate este extrem de generos, astfel că vom finanța achiziții de echipamente performante în spitale, cu condiția ca la solicitarea acestora, managerii să demonstreze că aceste investiții aduc plusvaloare actului medical, în concordanță cu nevoile populației”, a mai adăugat Sorina Pintea.

  Din luna noiembrie 2018, la SCJU Gorj funcționează un aparat RMN achiziționat de Ministerul Sănătății anul trecut. Acest echipament este utilizat  pentru investigarea pacienților cu diverse afecțiuni. RMN- ul de sân va fi o investigație disponibilă îndată ce conducerea spitalului va asigura personal specializat în acest gen de investigație.

  „Voi reveni la Târgu Jiu peste o lună, când voi  primi raportul acțiunii de control care se desfășoară săptămâna aceasta la SCJU Gorj. Atunci vom putea stabili în detaliu necesarul de echipamente pentru fiecare specialitate în parte, pe care Ministerul Sănătății îl va finanța”, a conchis ministrul Sănătății.

  Foto reprezentativă: rol ilustrativ

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate