• Încă un accident de muncă la Fabrica de Arme din Cugir
 • Peste 200 de amenzi în ultimele 24 de ore, în Arad
 • Un tânăr pasionat de IT, în echipa primarului
 • Cetăţean român depistat la PTF Nădlac II cu documente false
 • O femeie a murit după ce un escroc a anunțat-o prin telefon că nepotul ei a făcut accident
 • Un bărbat a băut alcool și a aruncat mucuri de țigară pe jos în fața polițiștilor locali din Arad
 • JAF în casa unui medic: hoții au fugit cu o sumă uriașă de bani și mai multe bunuri
 • Accident grav la Compexul Energetic Oltenia: pompierii au intervenit de urgență
 • Eveniment rutier cauzat de consumul de alcool
 • MAE transmite o nouă ALERTĂ pentru românii care merg în Grecia
 • Accident GRAV în vestul țării între un microbuz, un autocar și o mașină: 40 de persoane implicate
 • Prins de polițiști pe raza județului Arad fără permis și băut la volan
 • Cetăţean bulgar depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals, în Nădlac
 • Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni
 • Microbuz cuprins de flăcări pe DN69 Arad-Timișoara
 • Imagini ÎNGROZITOARE surprinse lângă Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad: tânără drogată cu „zombie“ (VIDEO + FOTO)
 • Încep lucrările de reabilitare la „Ghiba Birta”
 • Un arădean de 21 de ani și-a lovit mama din cauza unor neînțelegeri
 • Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Informatică şi Inginerie a UVVG Arad, Cristian Haiduc: „Şansele de angajare, după absolvire, sunt foarte mari”
 • Ministrul Transporturilor, implicat într-un accident grav. A fost transportat de urgență la spital
 • Acțiune DIICOT: Proxenetism și trafic de minori. Fetele au fost PROSTITE prin metoda LOVERBOY

  De în Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

  Ieri, 19 martie 2019,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  T. A. E.  şi  P. I. F., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori. De asemenea, la aceeaşi dată, s-a solicitat Tribunalului Călăraşi, luarea măsurii arestului preventiv în lipsă a inculpatului T. N., pentru săvârşirea pentru săvârşirea infracţiunilor de constitiuire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. 

  Potrivit DIICOT: „În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, pe raza judeţului Călăraşi s-a constituit  un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul recrutării şi al plasării de tinere  pe pieţele de prostituţie interne sau din afara graniţelor ţării, în vederea obţinerii unor câştiguri substanţiale. Liderul grupului, inculpatul T. N.,  cunoscut în comunitatea din care face parte ca o persoană violentă, i-a angrenat în activitatea de recrutare a victimelor şi pe cei doi fii ai săi , inculpaţii T. A. E.  şi  P. I. F., care, prin metoda LOVERBOY, au reuşit să  convingă două victime  să se prostitueze în beneficiul acestora”.

  Tinerele controlate de către membrii grupului, erau transportate de regulă până la podul de la Dragalina, unde erau preluate de şoferi de tir cu care întreţineau raporturi sexuale contracost. Ulterior, membrii grupului au recrutat mai multe victime pe care le-au exploatat  pe teritoriile Germaniei și  Marii Britanii, sumele de bani provenite din practicarea prostituţiei fiind transmise către membrii grupului, membrilor de familie ai acestora sau persoanelor interpuse,  prin servicii bancare de transfer rapid.

  În cursul anului 2017, inculpatul P. I. F a recrutat o minoră, în vârstă de 16 ani la acea dată, care a practicat prostituţia atât  pe centura orașului Slobozia, cât şi în zona unui complex comercial, de la marginea orașului Călărași. În luna octombrie 2018,  urmare a  controlului exercitat asupra sa către membrii grupului asupra sa, minora  a reuşit să fugă împreună cu copilul său, sesizând organele de poliţie cu privire la  agresiunile exercitate asupra sa de către membrii grupului. Neavând însă niciun sprijin sau vreo sursă de venit, minora a fost recrutată de către o altă grupare infracţională, specializată în același gen de infracțiuni, situaţie care a generat un real conflict între membrii celor două grupuri. Ulterior, urmare a „negocierilor” avute între membrii celor două grupuri infracţionale, minora a fost plasată inculpaţilor din cauza de faţă,  cu condiţia ca, în fiecare săptămână, inculpatul P. I. F să-i transfere săptămânal soţiei unuia dintre membrii grupului rival,aflată în penitenciarul Târgșor, suma de 500 de lei. 

  Astăzi, Tribunalul Călăraşi a dispus arestare preventivă  a inculpaţilor T. A. E.  şi  P. I. F pentru o perioadă de 30 de zile.  Acțiunea a fost organizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Județean Călărași  şi Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași. 

  foto: rol ilustrativ

   

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate