Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: „Sistemul privat nu concurează cu cel de stat, ci mai degrabă se completează unul pe celalalalt, iar rolul meu este acela de a veghea ca pacientul să beneficieze de servicii  medicale de calitate”

De în Comunicate de presă Naționale Sănătate și frumusețe Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a întalnit ieri, 12 martie 2019, la sediul Ministerului Sănătății,  cu Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED).

Sistemul privat nu concurează cu cel de stat, ci mai degrabă  se completează unul pe celalalalt, iar rolul meu este acela de a veghea ca pacientul să beneficieze de servicii  medicale de calitate, în concordanță cu prevederile legale, indiferent de statutul  furnizorului  care le prestează, a declarat Sorina Pintea, în deschiderea întâlnirii.

Printre temele  discutate în cadrul întâlnirii  s-a numărat posibilitatea extinderii prevederilor Ordinului 50/2004 și la furnizorii de servicii medicale din țară. În prezent, Ordinul prevede accesul pacienților la tratamente în străinătate atunci când acestea nu sunt disponibile în sistemul public din țară.

Este o alternativa cu beneficii pentru pacienți, dar și pentru sistemul de sănătate din România.  Posibilitatea de a se trata în țară oferă un confort pacientului și îl scutește de costuri suplimentare cu deplasarea  și cazarea în străinătate. De asemenea, alegerea unui furnizor de servicii medicale atunci când sistemul public nu poate oferi serviciile necesare, se va face în funcție de costuri,  ca și până acum. Practic, furnizorul privat din țară va putea oferi servicii medicale decontate de stat în baza Ordinului 50, în condițiile în care prețul acestor servicii va fi mai mic decât cel din ofertele din străinătate, a mai declarat Sorina Pintea.

O altă temă de discuție a reprezentat-o introducerea serviciilor de telemedicină, care vor fi introduse în Contractul Cadru începând din acest an. În acest sens, potrivit comunicatului emis de minister: „Proiectul de parteneriat între aceste instituții se află în lucru la Ministerul Sănătății , urmând ca, dupa ce va fi finalizat, să fie transmis pentru consultare către instituțiile semnatare.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate