Ministerul Finanțelor Publice alocă DOUĂ MILIARDE de lei pentru programul „PRIMA CASĂ”

De în Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Executivul a aprobat în ședința de guvern de ieri, 19 februarie 2019, plafonul total de garantare pentru anul 2019, aferent programului „Prima casă”. Două miliarde de lei alocă Ministerul Finanțelor Publice în acest an pentru românii care doresc să își achiziționeze o locuință.

Anul trecut au fost acordate: 
– 20.423 garanții, în valoare totală de 1,9 miliarde de lei, cu o valoare medie a garanției acordate de 94.000 lei, precum și 
– 7.160 promisiuni de garantare, în valoare totală de 800 de milioane de lei.

De la lansarea Programului în anul 2009 şi până la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garanții și promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Finanțelor Publice: „Finanțatori participanți în program sunt: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit, Garanti, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole și Leumi Bank. Alocarea plafonului total al garanțiilor care pot fi emise în anul 2019 în cadrul Programului se face la solicitarea finanțatorilor participanți de către FNGCIMM, cu acordul MFP, conform Procedurii și criteriilor de evaluare anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3097/2017, publicat în Monitorul Oficial nr. 963 din 6 decembrie 2017”.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate