Poşta Română intermediază vânzarea TITLURILOR DE STAT în cadrul noilor emisiuni Tezaur lansate de Ministerul Finanțelor Publice

De în Comunicate de presă Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) intermediază vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul programului „Tezaur”, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale. Cele mai noi titluri au fost emise în 4 februarie 2019, cu scadențe la 2, 3 și 5 ani, iar dobânzile anuale sunt de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural,
  • între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

Potrivit comunicatului emis de Poșta Română: „Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori”.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: 

www.mfinante.gov.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.rowww.comunicatii.gov.rowww.posta-romana.ro.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate