Cancerul a recidivat, iar arădeanul Leo Iorga are nevoie de sprijinul nostru! Vestea a căzut ca un fulger pentru fani

De în Comunicate de presă Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Artistul arădean Leo Iorga se luptă cu cancerul de 8 ani și câteodată câștigă și urcă pe scenă, dar uneori boala devine atât de puternică încât doar cu sprijinul nostru o poate învinge. 

Cristi Iorga a inițiat o strângere de fonduri pe Facebook pentru a-și ajuta fratele care, în urmă cu o săptămână, a primit o veste cumplită: cancerul de stadiu 3-4 a recidivat la singurul plămân rămas.

„Noi, familia, îl ştim pe Leo Iorga – omul. E un soţ, un tată şi un frate iubitor, un om cald, bun, prietenos şi vesel. Şi ni-l dorim lângă noi cât mai mult timp.  Pe artistul Leo Iorga îl ştiţi şi voi de peste 30 de ani de la Cargo, Compact, Pacifica, etc.Vocea lui Leo a intrat în sufletele iubitorilor de gen-“ După ani şi ani”, „Singur în noapte”, „Să te gândeşti la mine”, „Trenul pierdut”, „Cine eşti tu oare etc“, a declarat Cristi Iorga.

În 2011, Leo Iorga a fost suprus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămân. După ce și-a revenit din anestezie, prima întrebare a arădeanului adresată medicului a fost „când pot să cânt?“. 

„Boala a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenţii chirurgicale şi le-a suportat cu încredere şi curaj. A suportat stările chinuitoare date de chimioterapie, a încercat şi varianta vaccinului cubanez, a făcut şi imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a ţinut departe de scenă şi de publicul care îl iubeşte. Poate că dragostea oamenilor (familie şi fani) i-a dat forţă de a merge mai departe şi de a încerca pe propriul corp orice. Pentru că Leo vrea să cânte, el trăieşte pentru şi prin muzică: „Cat mă va ţine Dumnezeu pe pământ vreau să cânt” spunea când nu era la tratament. Leo a fost mereu alături de cei care îl iubesc, adică pe scenă, în faţa publicului, oriunde în ţara cu medicamentele după el“, a precizat fratele artistului.

Donațiile se pot face și în conturile deschise pe numele lui Leo, la BCR:

CONT RON: RO98 RNCB 0318 0006 7289 0001
CONT EUR: RO06 RNCB 0064 0006 7289 0001

Accesează pagina Alături de Leo Iorga!

***Leo Iorga s-a născut în data de 2 decembrie 1964, în Arad și a început să cânte la vârsta de 14 ani ca toboșar în trupa liceului „Ioan Slavici“. Până în 1985 colaborează cu grupul „Pacific”. În 1988 cântă lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară“; „Erata“. Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact în componența Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept „formula de aur a Compactului“.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate