Un nou FENOMEN EXTREM peste România. Vestul țării, cel mai afectat (VIDEO)

De în Naționale share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Vremea se va încălzi semnificativ în acest weekend, în vestul și centrul țării temperaturile ajungând până la 17 grade celsius. De asemenea, aerul cald din Africa care va pune stăpânire pe România va aduce și particule de praf saharian, care ar putea întrerupe traficul aerian.

“În partea de sud-est a continentului, inclusiv, în ţara noastră, circulaţia aerului se va face din partea sudică ceea ce va presupune un raport din ce în ce mai cald din nordul Africii, motiv pentru care temperaturile vor fi în creştere şi vom ajunge la o temperatură destul de caldă, mai ales în regiunile intracarpatice şi în sudul teritoriului. Cu temperaturi uşor mai scăzute, dar tot o vreme caldă ne aşteaptă în Moldova, Muntenia şi Oltenia, unde temperaturile ar putea fi influenţate de prezenţa norilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu în cadrul Admnistrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„Va fi o vreme deosebit de caldă, maximele de sâmbătă se vor situa în general între 5 şi 15 grade, iar duminică va fi vârful acestei perioada mai calde, cu maxime între 7 şi 17 grade. Cele mai ridicate valori le vom avea în vest şi centrul ţării”, a precizat reprezentantul ANM.
 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate