ULTIMĂ ORĂ/ S-a stins din viaţă profesorul Aurel Ardelean

De în Locale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a anunțat pe Facebook, astăzi, 26.12.2018, că prof. univ. dr. Aurel Ardelean s-a stins din viață. Președintele, rectorul fondator al Universității de Vest Vasile Goldiș Arad a fost internat, în data de 9 decembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, acuzând probleme grave de sănătate, iar în urma investigațiilor, medicii arădeni au decis, în 10.12.2018, să îl transfere la un spital din București.

„S-a stins din viaţă profesorul Aurel Ardelean, un arădean întemeietor de şcoală, care a muncit decenii pentru învăţământul arădean. De numele lui Aurel Ardelean se leagă Universitatea „Vasile Goldiş”, instituţie care a dat şansa unor generaţii de studenţi de a-şi desăvârşi studiile, a dat şansa construirii unor cariere universitare. Astăzi, numeroşi absolvenţi de „Goldiş” lucrează cu succes în difrite domenii, printre care medicina şi dreptul. Soarta a făcut ca Aurel Ardelean să se stingă la câteva zile după Centenarul Marii Uniri, realizarea de seamă a celui pe care l-a ales patron spiritual al universităţii, Vasile Goldiş. Sunt convins că istoria va consemna rolul pe care Aurel Ardelean l-a avut în dezvoltarea învăţământului arădean“, a scris Sergiu Bîlcea.

Potrivit wikipedia.org, Aurel Ardelean (n. 4 iulie 1939 – Decedat 26.12.2018) este un fost senator român în legislatura 2004-2008, ales în județul Arad pe listele partidului PRM. Aurel Ardelean a fost membru al grupului parlamentar PRM până în septembrie 2008, când a devenit independent. În cadrul activității sale parlamentare, Aurel Ardelean a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Slovenia, Republica Arabă Siriană, Malaezia și Republica Lituania. Aurel Ardelean a înregistrat 232 de luări de cuvânt în 134 de ședințe parlamentare.

Activitate academică:

  • Conducător știintific pentru teze de doctorat: Domeniul Biologie.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate