ANM a emis o atenționare de vânt și polei. Vezi zonele vizate

De în Comunicate de presă Locale Meteo Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis o atenționare de vânt și polei, valabilă pentru jumătatea de nord a țării, avertizarea fiind în vigoare până mâine, 23 decembrie 2018, la ora 18.00.

În intervalul menționat, la munte la altitudini îndeosebi sub 1500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h. În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile. De asemenea, in acest interval este valabil si un cod galben de viscol si ninsoare.

În zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate