• NEWS ALERT/ Alpinistul arădean care a cucerit Everestul a fost găsit FĂRĂ SUFLARE în Munții Făgăraș
 • DOLIU în lumea cinematografiei! Un actor celebru a murit după o luptă grea cu boala cruntă: „A plecat râzând”
 • NEWS ALERT/ Accident rutier în Micălaca (FOTO)
 • Mai puțin de 2 săptămâni până la startul concursului „Șapte Fortărețe“ – Cupa Ardealului 2019 etapa a V-a
 • O arădeancă a dispărut de la domiciliu. Ați văzut-o? (FOTO)
 • Atestarea produselor tradiționale se poate obține și online
 • Ministerul Agriculturii anunță lansarea sesiunii de depunere a Cererilor de FINANȚARE pentru investiții în sectorul POMICOL
 • Sfânta Liturghie Arhierească în ziua de praznic la Mănăstirea Hodoș-Bodrog a fost oficiată de doi ierarhi (FOTO)
 • Au fost răsplătiți cu ropote de aplauze la toate concertele din țară, iar DISEARĂ vor cânta pentru ARĂDENI
 • NEWS ALERT/ Tragedie într-o localitate din Arad. O femeie a căzut într-o fântână
 • Incendiu puternic într-un spital din vestul țării
 • UPDATE/ Accident MORTAL în Arad, pe DN7: copilul de 6 ani a DECEDAT (FOTO)
 • Polițiștii locali la datorie de Zilele Aradului
 • Muncitorii au sunat de URGENȚĂ la 112! Proiectile descoperite lângă linia de cale ferată
 • Guvernul României a aprobat Programul de iarnă în domeniul energetic
 • Amenzi de peste 6 MILIOANE de lei aplicate de Inspecția Muncii angajatorilor care „au călcat pe bec”
 • 453 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European
 • MFP stabilește regulile fiscale și contabile de înregistrare a bacșisului
 • Polițiștii arădeni, la datorie și de Sărbătoarea Sf. Maria
 • O nouă zi de instabilitate atmosferică în România
 • Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă

  De în Comunicate de presă Locale Naționale share share share share share share share share share share share share share share share share share share

  Ca în fiecare an, apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România, sens în care, în perioada următoare se prefigurează o creştere a traficului prin punctele de trecere a frontierei.

  Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

  Au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

  Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

  De asemenea, au fost contactate autoritățile statelor vecine și în cadrul protocoalelor bilaterale,  au fost stabilite masuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. 

  Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, politistii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

  Recomandări

  Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

  Menționăm că, la frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens.

  • pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad – Kiszombor;
  • pe raza jud. Arad: T.F. Nădlac – Nagylak

                                                           P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota

                                                           P.T.F. Turnu – Batonnya;

                                                           P.T.F. Vărşand – Gyula

  • pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek;

                                                           P.T.F. Borş – Artand;

                                                           P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

                                                           P.T.F. Săcuieni – Letavertes

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;

                                                             P.T.F. Petea – Csengersima.

  Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

  Situaţia traficului autovehiculelor de mare tonaj

  O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, deoarece în preajma sărbătorilor, numărul mijloacelor de transport marfă crește ca urmare a intensificării comerțului din perioada de sărbători.

  Precizam că, şi pentru această categorie de mijloace de transport este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

  Valori de trafic

   În luna decembrie 2017, au tranzitat prin punctele de trecere ale frontierei de la nivelul I.T.P.F Oradea aproximativ 1,6 milioane  persoane, precum și peste 450.000 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 720.000 de treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (680.000 cetăţeni U.E. şi 40.000 cetăţeni non – U.E.). 

  Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul ţării. Din experienţa anilor trecuţi, s-a stabilit că, în anumite puncte de trecere ale frontierei, în această perioadă se înregistrează valori de trafic foarte crescute, aproape duble față de o perioadă normală.

  Astfel, P.T.F. Nădlac II Autostrada, la frontiera cu Ungaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier, de peste 500.000 persoane și 200.000 mijloace de transport.

  La P.T.F. Borş, un alt punct de trecere de la granița cu Ungaria foarte tranzitat, poliţiştii de frontieră au verificat peste 412.000 persoane și 148.000 mijloace de transport.

  Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

  Informaţii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate