Zeci de persoane și 12 autovehicule, IMPLICATE în incidente din cauza ZĂPEZII și VISCOLULUI

De în Comunicate de presă Naționale share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, încă de ieri au fost mobilizate echipaje de pompierii salvatori care să intervină în sprijinul cetățenilor si autorităților locale din zonele vizate de ninsori.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice, pe timpul nopții au fost înregistrate efecte în 7 județe  – Argeş, Dâmboviţa, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Timişoara şi Teleorman, fiind implicate 12 autovehicule și 24 persoane, relatează stirileprotv.ro.

În jurul orei 04.00, o ambulanță care se deplasa din județul Teleorman către un caz în comuna Seaca, județul Olt, a rămas blocată pe DJ 679, între localitățile Mihăești și Seaca, din cauza zăpezii viscolite pe carosabil.  Un utiliaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Seaca s-a deplasat de urgență la fața locului și ambulanța a fost deblocată rapid, fiind însoțită de autospeciala de îndepărtare a zăpezii până la pacientul care necesita dializă.

De asemenea, autoritățile locale din județul Teleorman au intervenit pe DJ 703, între localitățile Ciolănești și Baldovinești, pentru deblocarea unei ambulanțe care se deplasa pentru preluarea unei gravide. Această nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil, însă a fost deblocată rapid de utilaje.

Autoritățile au mai intervenit și în județul Mehedinți, acolo unde trei autoturisme în care se aflau 10 persoane au rămas blocate. În județul Dâmbovița, pe DN 7, salvatorii au deblocat un autoturism în care se aflau 5 persoane, iar în județul Hunedoara, în zona localității Cinciș, a fost deblocat un atutotren. Un alt caz care a necesitat intervenția pompierilor s-a petrecut pe autostrada A1, la km 106, unde un TIR a parăsit carosabilul și a blocat o bandă.

În municipiul Timișoara, pompierii au acționat pentru degajarea a 4 arbori căzuți pe 2 autoturisme și pe carosabil. Evoluția din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU, in cooperare cu structurile aflate in coordonarea DSU, astfel încât să fie dispuse rapid măsurile optime de intervenție în sprijinul populației.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate