• Ați văzut-o? O tânără din Arad a dispărut (FOTO)
 • Gala „Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța” continuă să schimbe destine și în 2019
 • Accesorii şi bijuterii argint Arad Belladonna. Pot fi cumpărate în cutii de lemn personalizate cu un design aparte
 • Video/ Imagini tulburătoare! Încă o viață distrusă de drogul Zombie. Poliția a împânzit zona Boul Roșu din Arad (VIDEO + FOTO)
 • PMA: „Cel mai mare centru de distribuție carburanţi din vestul României, inaugurat la Arad”
 • Loteria Română: rezultatele extragerilor bonurilor fiscale, 6/49 și Noroc
 • Echipa României, două mențiuni la Olimpiada Internaţională de Filosofie
 • Legea Pensiilor, modificată. Ce a declarat Ministrul Muncii
 • Un bărbat din Arad, acuzat că a furat peste 400.000 de lei din încasările unei firme. Polițiștii l-au reținut
 • Prognoza meteo pentru miercuri, 22 mai. Ploi torențiale și grindină
 • MADR verifică cu rigurozitate producția și comerțul cu legume și fructe
 • Ministerul Agriculturii comunică: „Roșiile românești din Programul Tomata, sigure pentru consum”
 • Accident GRAV pe un drum național! Patru mașini implicate. Trafic restricționat
 • NEWS ALERT/ Vremea rea nu se oprește! Meteorologii au emis atenționări de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de furtuni în mai mule județe
 • Poz(n)a zilei…N-a știut parola când a intrat în oraș și a rămas fără portieră la mașină. Imagini cu un puternic impact emoțional
 • Incredibil! Un minor de 15 ani a fost prins de polițiști în trafic, în municipiul Arad
 • Doi bărbați au furat din același supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu. Polițiștii au recuperat tot prejudiciul
 • Autoturism căutat de autorităţile din România, depistat de poliţiştii de frontieră din P.T.F. Nădlac
 • N-au reușit să-și împartă bunurile și s-au bătut în fața unui notariat cu răngile. Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă (VIDEO)
 • Doliu în lumea sportului! Un fost triplu campion mondial despre care s-a făcut și un film, a murit la vârsta de 70 de ani
 • Informare privind situația imunoglobulinei

  De în Comunicate de presă Sănătate și frumusețe Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

  Pentru  asigurarea cantităților de imunoglobulină necesare în România, la propunerea Ministerului Sănătății, la începutul lunii martie 2018,  Guvernul  a activat Mecanismul de Protecție Civilă și a  acordat un ajutor de stat către C.N. UNIFARM S.A., care a fost mandatat să achiziționeze și să asigure aprovizionarea unităților sanitare cu imunoglobulină.

  Astfel, în perioada 01.01.2018 și până în  prezent, Compania Națională Unifarm S.A. a aprovizionat spitalele din România cu cantitatea de 45.424 unități imunoglobulină umană, din urmatoarele  tipuri:

  1. a)Flebogamma
  2. b) IG Vena
  3. c)Intratect
  4. d) Octagam
  5. e) Privigen
  6. f)Pentaglobin

  Astăzi, în depozitul UNIFARM există următoarele stocuri:

  1. a) IG Vena                     750 flacoane
  2. b) Intratect                       53 flacoane
  3. c) Privigen                     500 flacoane
  4. d) Pentaglobin           13163 flacoane
  5. e) Flebogamma            2100 flacoane

  Așadar, stocurile însumează peste 49 de kg și reprezintă necesarul pentru mai mult de 3 luni.

  Fac apel la profesioniștii din domeniu să utilizeze imunoglobulinele cu administrare intravasculară precum și imunoglobulinele umane doar conform indicațiilor terapeutice aprobate în rezumatul caracteristicilor produsului.  Exceptând produsul cu denumirea comercială Pentaglobin, care nu se administrează pacienților cu imunodeficiențe primare, celelalte cinci imunoglobuline cu administrare intravasculară au exact aceleași indicații terapeutice, diferă doar denumirea comerciala, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

  În următoarea perioadă, până la 31.12.2018,  UNIFARM va mai achiziționa  echivalentul a minim 7200 flacoane de 2,5g imunoglobulină umană (Flebogamma, Privigen si Intratect).

  “ Am  facut tot ce ține de Ministerul Sănătății  și am avut sprijinul Guvernului pentru a asigura stocurile  de imunoglobulină necesare pe piața din România. Produsele există la UNIFARM, însă  pentru ca pacienții să beneficieze de tratamente, trebuie ca fiecare unitate sanitară să le achiziționeze. În majoritatea spitalelor  care au în îngrijire bolnavi care necesită tratament cu imunoglobulină, lucrurile merg așa cum trebuie. Din păcate, sunt și unități în care responsabilii nu știu sau nu acordă suficient interes  nevoilor pacienților și aceștia  suferă încă din lipsa acestui medicament. Fac apel către managerii de spitale să facă toate demersurile necesare pentru a asigura pacienților accesul permanent la tratamente.  Sunt proceduri legale prin care, în cazul în care un contract de furnizare de medicamente nu poate fi onorat, acesta poate fi denunțat și spitalul poate  demara o procedură de achiziție directă a unui produs disponibil cu aceeași substanță activă, dar cu o altă denumire comercială”, a mai declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.  

  Gazeta Locală vă oferă, integral, conținutul comunicatului de presă, așa cum a fost transmis de către instituția/organizația emitentă și nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile publicate. Gazeta locală își rezervă dreptul de a selecta publicarea comunicatelor și de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

  foto: rol ilustrativ

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate