Raport DEVASTATOR pentru România: țara pierde 38,6 miliarde de EURO în fiecare an din cauza CORUPȚIEI. Suma putea acoperi salariul mediu pentru 5.4 milioane de persoane

De în Internaționale Naționale share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Un raport publicat ieri de către Grupul Verzilor din Parlamentul European, intitulat „Costurile corupției în UE“ arată că România pierde anual 15,6% din PIB (38,6 miliarde de euro), o cifră de peste 197 de ori mai mare decât buget alocat șomerilor (aproximativ 206 milioane de euro).

Imagine cu rol ilustrativ @ pixabay.com

Potrivit unui sondaj din raport, 68% din români sunt afectați personal de corupție în viața de zi cu zi. 46% dintre persoanele din România spun că corupția a crescut în ultimii trei ani, 37% au răspuns că a rămas la fel și doar 10% consideră că a scăzut.

Suma pierdută din cauza corupției este de aproximativ 5 ori mai mare decât bugetul acordat în domeniul sănătății (aproape 7,9 miliarde de euro) și dublul fondurilor alocate pentru persoanele în vârstă (13,8 miliarde de euro).

În raportul „Costurile corupției în UE“ se precizează că suma pierdută anual din cauza corupției putea acoperi salariul mediu (7.144 de euro pe an net) pentru 5.4 milioane de persoane și este de 2.968 de ori mai mare decât bugetul alocat pentru locuințe (aproximativ 12 milioane de euro).

„La nivel naţional, pagubele produse de corupţie în cazul PIB-ului Statelor Membre merg de la 15,6% în România (38,6 miliarde EURO) până la 0,76 în Olanda (cu toate astea, atingând 4,5 miliarde EURO, cu Italia având un record în termeni absoluţi, pierzând 236,8 miliarde anual din cauza corupţiei, Franţa este pe locul doi cu o pierdere anuală de 120,2 miliarde anual din cauza corupţiei, iar în Germania se înregistrează o pieredere anuală de 194 miliarde”, se concluzionează în raport.

Sursa: https://www.scribd.com/document/395206516/THE-COSTS-OF-CORRUPTION-ACROSS-THE-EU#from_embed

Tag-uri:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r56952gaze/public_html/wp-content/themes/ClickNewspaper/single.php on line 71

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate