Veste bună! Mii de români vor plăti taxe mai mici

De în Naționale share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Parlamentarii pregătesc noi taxe mai mici, fiind vizate familile aflate în rezervația Deltei Dunării. Potrivit a1.ro, reducerea va fi de 50% din taxa pentru serviciu public de salubrizare. 

Noile taxe sunt prevăzute într-un proiect de lege. De asemenea, proiectul presupune plata diferențelor de taxă aferente serviciului public de salubrizare din bugetul de stat, ca anexă la legea anuală de aprobare a bugetului de stat, în baza necesarului de sume transmis de Consiliul judeţean Tulcea.

„Familiile cu domiciliul într-una dintre localităţile situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei ‘Delta Dunării’, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 395/1996, beneficiază de reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică şi apă potabilă furnizată din reţeaua publică, pentru consumurile casnice menajere, în limita unor consumuri normate pe familie, stabilite de către consiliile locale”, potrivit unui amendament adoptat în comisiile de administraţie şi buget din Camera Deputaţilor.

Sursa: a1.ro

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate