Bulion pentru iarnă- rețetă pentru 10 borcane a câte 400 g
Ingrediente:
- 10 kg roșii coapte
- 2 linguri de sare
Mod de preparare:
- Spală roșiile și zdrobește-le, apoi pune-le la fiert într-o oală mare (alege una de fundul căreia să nu se prindă compoziția);
- Amestecă din când în când cu lingura de lemn;
- După ce roșiile au fiert o oră și jumătate, strecoară-le printr-o sită pentru a elimina cojile și sâmburii mai mari;
- Adaugă sarea și pune din nou la fiert pasta obținută, pentru două ore sau chiar mai mult, în funcție de consistența dorită;
- Pune borcanele într-un vas cu apă caldă, tot pe foc, și toarnă doar un deget de pastă, apoi lasă 5 minute să se înfierbânte și umple-le;
- Leagă borcanele și dă-le din nou la fiert, în apă, o jumătate de oră;
- Lasă-le să se răcească într-o pătură până dimineața.