Alimentele cu CALORII NEGATIVE

De în Lifestyle Sănătate și frumusețe Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

Deși, în limbajul curent, utilizăm desori această sintagmă, în realitate nu există alimente cu calorii negative. Această denumire este dată, de fapt, alimentelor care consumă mai multe calorii pentru a fi descompuse, digerate și asimilate decât cele pe care le produc, arzând, astfel, grăsimile din corp.

Care sunt alimentele cu calorii negative?

  • fructe: afine, agrișe, ananas, banane, caise, căpșuni, cireșe, clementine, coacăze, dovleac, grapefruit, kiwi, mere, mure, nectarine, papaya, pere, piersici, portocale, prune, rodii, smochine, vinetele, vișine, zmeură;
  • legume: andive, anghinare, broccoli, ceapă, conopidă, fasole verde, fenicul, morcovi, napi, ridichi, sfecla roșie, spanac, sparanghel, țelina, varza.

Știai că….?

Botaniștii definesc fructele ca fiind partea plantei care se dezvoltă dintr-o floare. Este, deopotrivă, secțiunea plantei care conține semințe. Așadar, potrivit criteriilor botaniștilor, avem cel puțin cinci exemple de alimente pe care am fi tentați să le încadrăm ca fiind legume, dar care sunt, de fapt, fructe: vânăta, dovleacul, ardeiul, măslinele și roșiile.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate