În medicină și nutriție, termenul dietă se referă la un regim alimentar special, recomandat fie în cazul unei maladii fie, mai curent, pentru menținerea stării de sănătate, pentru păstrarea sau atingerea unei anumite greutăți corporale etc. O dietă constă practic într-un set de reguli alimentare, reguli care impun consumul de nutrienți în anumite cantități și din anumite grupuri de alimente. Aceste reguli sunt dependente de datele biologice ale individului care urmează dieta și variază de la o dietă la alta, potrivit wikipedia.org.
„Ești ceea ce mănânci“
În urma unui experiment, cercetătorii australieni de la James Cook University au descoperit că persoanele care mănâncă o cantitate mare de mâncare tip Fast-Food sunt mult mai depresive decât cele care urmează un regim alimentar sănătos. Echipa de cercetare, condusă de Zoltan Sarnyai, Robyn Mc Dermott şi Maximus Berger, a studiat legătura posibilă între depresie şi dietă pe o insulă din Strâmtoarea Torres, unde mâncarea de tip fast-food este disponibilă, şi de pe o insulă mai izolată, unde nu există distribuitori de acest tip de mâncare, scrie Descopera.ro.
„I-am întrebat despre dieta lor, i-am analizat pentru nivelurile de depresie şi le-am luat mostre de sânge. Aşa cum era de aşteptat, cei de pe insula izolată, fără fast-food, au un consum mai ridicat de peşte decât ceilalţi”, a precizat Berger.