Este adevărat că mâncarea dietetică nu este cea mai savuroasă din lume, însă, folosindu-ne de câteva mici trucuri, putem schimba acest lucru:
Brânza de vaci degresată
- o poți frământa cu chimion și ceapă tăiată foarte mărunt;
- amestec-o cu zeamă de roșii/suc de roșii/pastă diluată de bulion, adăgând, după gust, ceapă tăiată mărunt sau usturoi, după preferințe;
- amestec-o cu mărar tocat mărunt și puțin ulei de măsline sau rapiță.
Supe, mâncăruri și salate
- zeama de lămâie poate substitui cu succes sarea (fără ca bucatele să fie insipide). Toarnă zeama unei jumătăți de lămâie peste rasolul de pește ori chiar peste friptura de vacă în sânge și nu vei mai simți lipsa sării (impusă de majoritatea dietelor), ajungând, după o vreme, să o preferi.
Friptura de vacă sau de porc
- sarea de pe friptură o poți înlocui cu puțin cimbru.