• Prețul facturilor ar putea EXPLODA! ANRE propune modificarea tarifelor practicate de companiile de distribuție a energiei electrice
 • Până la sfârșitul lunii martie, municipalitatea aşteaptă propunerile arădenilor în cadrul procesului de Bugetare participativă
 • Poz(n)a zilei…A leșinat stâlpul
 • Proiectul Europe Direct Arad continuă și în anul 2019
 • Întâlnire de lucru pe tema extinderii magistralelor de gaz metan
 • Evaluare Națională și Bacalaureat 2019: Ministerul Educației a publicat procedura de EXAMINARE a candidaților cu DEFICIENȚE
 • Ministrul afacerilor interne, întâlnire oficială cu ambasadorul Tunisiei la București
 • MDRAP- Protocol de predare-primire
 • Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi! Vreme deosebit de rece și ninsori
 • Haos pe DN7. Un autoturism, două microbuze și un camion au fost implicate într-un accident (GALERIE FOTO)
 • Vești bune pentru aproape 100.000 de pensionari! De când se aplică MAJORĂRILE votate prin noua lege a pensiilor
 • Un arădean de 54 de ani, prins de polițiști după ce a furat produse cosmetice în valoare de peste 1.000 de euro
 • Raportul de activitate al DAS Arad pe anul 2018
 • Începe modernizarea drumului județean Sintea Mare-Șepreuș
 • Iustin Cionca: ,,Singura cale corectă pentru românii de peste Prut este calea europeană”
 • Municipalitatea arădeană, în aşteptarea ofertelor pentru Piaţa Catedralei şi noua piaţă agroalimentară de pe strada I. R. Şirianu
 • Un robot construit de câţiva elevi arădeni, în competiţia First Tech Challenge Romania
 • Biciclist lovit de autoturism pe o stradă din Arad
 • Activități de prevenire a furturilor auto și din locuințe (FOTO)
 • ALERTĂ! Un VAL de AER POLAR se îndreaptă spre România
 • Victor Negrescu: „România și Austria lucrează împreună pentru a asigura continuitate la nivelul Președinției Consiliului Uniunii Europene“

  De în Comunicate de presă Naționale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

  Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat marți, 25 septembrie 2018, o vizită de lucru la Viena. Cu acest prilej, oficialul român a avut o întrevedere cu Alexander Schallenberg, coordonatorul Președinției Austriei la Consiliul Uniunii Europene din cadrul Cancelariei Federale.

  Întâlnirea a vizat un schimb de opinii și bune practici asupra exercitării președinției rotative la Consiliul Uniunii Europene, precum și obținerea evaluării părții austriece cu privire la stadiul și evoluțiile preconizate pe principalele dosare cu impact politic major aflate pe agenda instituțiilor europene, precum Cadrul Financiar Multianual post-2020, Brexit, respectiv tematicile subsumate securității interne și migrației.

  Ministrul delegat a salutat buna colaborare dintre cele două părți în contextul în care România a început să exercite, încă de la 1 iulie 2018, fără sincope, atribuțiile „președinției din umbră“ pe lângă Președinția Austriei la Consiliul Uniunii Europene, prin angajamentul de a urmări procesele de negociere, mai ales la nivel de trialog cu Parlamentul European şi Comisia Europeană. În acest sens, au fost create două posturi temporare la Ambasada României în Republica Austria, existând în același timp sprijin și din partea unui membru al rețelei „Diplomatul UE“, care a fost relansată în acest an.

  Obiectivul comun al mandatelor noastre succesive la Consiliul Uniunii Europene este acela de a contribui la promovarea unei agende europene bazate pe unitate, coeziune și incluziune. De aceea, cooperarea cu Președinția Austriei este esențială atât sub aspectul procesului de reflecţie cu privire la direcțiile de evoluţie ale politicilor europene, cât și în vederea calibrării obiectivelor și nivelului de ambiție pe care România și le va stabili pentru propriul program de lucru în funcție de progresele și rezultatele partenerilor noștri, a subliniat Victor Negrescu.

  În același timp, au fost abordate în cadrul consultărilor și oportunitățile de promovare comună a Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării în contextul deținerii de către România a președinției Strategiei pentru o perioadă de un an, începând cu data de 1 noiembrie 2018, precum și a faptului că țara noastră a obținut recent preluarea și asigurarea, în parteneriat cu Austria, a secretariatului strategiei.

  Mă bucur că România și Austria, în calitate de co-inițiatoare a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, continuă să se angajeze pe deplin în implementarea sa efectivă. Suntem pe deplin conștienți de potențialul macroregiunilor de a inspira convergența economică, socială și teritorială între statele participante și ne dorim ca această formă de colaborare regională să cunoască o dezvoltare continuă în perioada următoare, a declarat Victor Negrescu.

  În cadrul vizitei, oficialul român a susținut o alocuțiune cu tema „Viitorul Europei: există o cale de a continua împreună?“ în cadrul conferinței internaționale „Generation Next“, organizată de Institutul Aspen, în colaborare cu Institutul de Științe Socio-Umane din Viena.

  Vizita a făcut parte din demersurile ministrului delegat de consolidare a dialogului și cooperării în domeniul afacerilor europene cu ceilalți parteneri europeni în vederea unei promovări eficiente a intereselor comune la nivelul Uniunii Europene.

  Gazeta Locală vă oferă, integral, conținutul comunicatului de presă, așa cum a fost transmis de către instituția/organizația emitentă și nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile publicate. Gazeta locală își rezervă dreptul de a selecta publicarea comunicatelor și de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  Notificarea de la
  Postări recomandate