Ingrediente necesare pentru foi:
- 1 pachet margarină
- 400 grame făină
- 1 plic praf de copt
- 2 liguri oțet
- 4 linguri apă
- Sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 grame carne tocată
- 2 cepe mici
- 3 linguri ulei
- 2 ouă
- 3-4 linguri suc de roșii
- 1-2 linguri smântână
- Sare, piper, cimbru
Mod de preparare:
- Taie margarina cu cuțitul și freac-o între degete cu făina cernută. Adaugă un praf de sare și praful de copt, oțetul și apa și frământă bine.
- Dă aluatului formă de bilă, învelește-l într-o folie și dă-l la rece cel puțin șase ore.
- Umplutura: călește ceapa în ulei până devine aurie. Adaugă carnea, sare și piper după gust și lasă să se pătrundă. După un sfert de oră, pune sucul de roșii. Ia de pe foc, lasă să se răcorească bine. Adaugă cimbru, un ou și smântâna.
- Unge o tavă cu ulei și tapetează cu făină, pune o foaie întinsă, adaugă umplutura și a doua foaie.
- Crestează de la început foaia de deasupra cu un cuțit cu lama subțire, unge cu ou bătut și dă la cuptorul încins pentru 30 de minute.