ULTIMĂ ORĂ: Salariul MINIM de la 1 ianuarie 2019 anunțat de Ministrul Muncii

De în Naționale share share share share share share share share share share share share share share share share share share
Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii a declarat că Guvernul lucrează la o hotărâre de guvern pentru a mări salariul minim brut la 2.050 de lei începând de la 1 ianuarie 2019.

„În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru săptămâna trecută, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu luni seară, citează Digi24.ro.

De asemenea, ministrul Muncii a susţinut că deficitul la bugetul de pensii a scăzut cu mai multe miliarde de lei după transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului, precizează sursa citată.

„La nivelul primului semestru am avut încasări cu 56 la sută mai mult, ca să ne dăm seama ce a însemnat transferul contribuţiilor. De exemplu, anul trecut am avut un deficit la fondul de pensii de 13 miliarde de lei pe care-i punea statul, în 2016 am avut 15 miliarde, deci suma cu care statul completa bugetul asigurărilor. Anul acesta avem 4 miliarde pe care trebuie să-i mai pună statul. Vă daţi seama cât am recuperat doar din acest transfer al contribuţiilor”, a precizat Vasilescu.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate