Florin Remeţan: „Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300”

De în Comunicate de presă Locale Știri share share share share share share share share share share share share share share share share share share

O iniţiativă a preşedintelui Traian Băsescu, aprobată de români prin referendum dar nepusă în practică de cei care au condus România în ultimii ani, este pe cale să fie aplicată în urma unui demers al PMP.

Inițiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senatul României. Preşedintele partidului, Eugen Tomac, a anunţat vestea cea bună pentru români pe contul său de Facebook. „În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu.      Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea față de respectarea voinței poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaților, această inițiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Reducerea numărului de parlamentari la 300, aşa cum au votat românii, este primită cu satisfacţie de organizaţia Arad a PMP. Arădenii sunt gata să acţioneze pentru punerea cât mai rapid în practică a acestui demers iniţiat şi susţinut de PMP. „Ne bucură faptul că Senatul a adoptat tacit această iniţiativă. Vom acţiona prin toate canalele de care dispunem pentru a aduce acest fapt la cunoştinţa românilor, care îşi doresc un Parlament redus la 300 de parlamentari. Fac apel la deputaţii care reprezintă Aradul în Camera Deputaţilor, de la PSD, PNL, ALDE şi UDMR să ţină cont de voinţa electoratului care s-a pronunţat pentru reducerea numărului de parlamentari şi să sprijine votarea cât mai curând a acestei iniţiative în Camera Deputaţilor”, a declarat Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad.

Gazeta Locală vă oferă, integral, conținutul comunicatului de presă, așa cum a fost transmis de către instituția/organizația emitentă și nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile publicate. Gazeta locală își rezervă dreptul de a selecta publicarea comunicatelor și de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

  Înscrie-te  
Notificarea de la
Postări recomandate