• O tânără, obligată să plătească daune morale după ce a postat un mesaj insultător pe Facebook. Reclamantul, secretarul unei primării din vestul țării, a prezentat proba în instanță
 • Ştrandul Neptun se deschide oficial de 1 mai
 • Ramona, o tânără a dispărut fără urmă dintr-o localitate din Arad. Ați văzut-o?
 • Polițiștii arădeni, prezenți în mijlocul elevilor în cadrul săptămânii „Școala Altfel“
 • Accident pe autostrada A1, în vestul țării. Impact devastator între două TIR-uri
 • Percheziții la Academia de Poliție după ce o jurnalistă a fost amenințată cu moartea
 • ȘOCANT! Mamă și fiu, găsiți morți în apartament. Vecinii au alertat autoritățile din cauza mirosului puternic
 • Praful SAHARIAN a ajuns peste România. Ce este și cum ne putem proteja
 • O persoană, victima vântului puternic de astăzi. I-a căzut o cărămidă în cap
 • Iustin Cionca: ,,Am semnat contractul pentru modernizarea drumului județean Sânmartin – Șimand – Olari – Caporal Alexa”
 • „Anticor Arad”, un proiect în valoare de peste 370.000 de lei: „Prin acest proiect, ne-am propus creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii în cadrul Consiliului Județean Arad“
 • Iată cum îți poți recupera banii plătiți pe rovinietă. Ce prevede noutatea legislativă
 • Doliu în FAMILIA REGALĂ. Anunțul a fost făcut azi dimineață
 • Măsuri de fluidizare la graniţa cu Ungaria, cu ocazia reluării traficului pentru autovehiculele de mare tonaj
 • Zeci de mii de copii din România vor primi 1.400 de lei de la stat. Iată ce condiții trebuie îndeplinite
 • Un tânăr de 17 ani din Sântana, cercetat de polițiști după ce a furat bunuri din curtea unei case
 • Nu va puneți sănătatea în pericol! Recomandări pentru consumatori, în pragul SĂRBĂTORILOR PASCALE
 • Trezorierul PSD Mircea Drăghici, acuzat că ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux în valoare de peste 300.000 de lei
 • ORDINE de PROTECȚIE emise de polițiștii arădeni după ce acești bărbați și-au lovit soțiile
 • Sanționat DRASTIC pentru că vindea produse contrafăcute în centrul Aradului
 • Gazeta Locală a reușit să „reînvie“ spiritul civic al arădenilor. Ce inițiative au avut concitadinii noștri și cum s-au soluționat

  De în Locale share share share share share share share share share share share share share share share share share share

  Gazeta Locală a „reînviat“ spiritul civic al arădenilor încă din prima săptămână de când ziarul nostru a fost lansat pe piață, abordând subiecte de mare interes.

  Dintre articolele redactate de noi, trei subiecte au „câștigat“ detașat în topul preferințelor cititorilor noștri: „Cazul femeii de 73 de ani a stârnit interesul arădenilor“, „VOX POPULI: Opinia arădenilor despre parcometre“, „Arădenii iau atitudine. Ce se întâmplă în Podgoria“.

  Cazul bătrânicii de 73 de ani fără un acoperiș de asupra capului a stârnit interesul concitadinilor încă de luni, prima zi „de viață“ a Gazetei Locale, primind zeci de mesaje din partea cititorilor doritori să o ajute. Pentru a vă liniști, revenim cu un ultim UPDATE asupra subiectului. Lavinia, cea care a lansat apelul pe o rețea de socializare, a primit un mesaj în cursul zilei de marți, prin care o femeie din Maramureș, o apropiată a familiei sale, i-a adus la cunoștință faptul că familia bătrânei a fost anunțată unde se află aceasta, urmând a-i veni în întâmpinare.

  Un al doilea caz de mare interes public a fost VOX POPULI, care a încurajat arădenii să-și exprime părerea vis-a-vis de problemele existente în oraș, primul subiect abordat fiind parcometrele. Arădenii nu și-au exprimat doar nemulțumirile despre subiectul propus, ci au semnalat și altele (șobolanii din centrul orașului).

  „ar fi indicat sa se poată face și plata cu cardul bancar sau prin scanarea cu telefonul a codului QR daca au un abtipild cu acesta lipit pe el, toată lumea au un smartphone cu aplicațiile mobile bancare“, a comentat un cititor.

  „În Arad durata taxei de parcare este mai mare decât în alte ţări, Franta , Belgia , Ungaria, Italia. în general taxa se aplică între orele 8 sau 9-18 iar sâmbăta 8 sau 9-13. Mai mult în Bruxelles primele 20 min sunt gratuite.În județele limitrofe Aradului taxa de parcare este iarnă vară 8-18 respectiv 8-13. Ar trebui ca toţi Arădeni să fie taxați cu 100 lei pe an parcare pe loc public şi desființate rezervarea dintre blocuri astăzi secundare. Prea mulţi la control parcări. Unde este eficientă?“, a spus un alt cititor.

  „Dar despre șobolanii din centru, ce părere aveți?“, a semnalat un alt cetățean nemulțumit.

  Cel de-al treilea subiect din „top“ a fost Lacul Pădurice. Un arădean ne-a trimis, la scurt timp de la publicarea articolului, imagini updatate cu Lacul Pădurice, semnalându-ne că s-au efectuat opreațiuni de curățare a acestuia. Pentru a ne convinge, ne-am deplasat și noi în cursul acestei dimineți la fața locului, constatând veridicitatea celor spuse de cititorul nostru.

  Așa cum am promis, încă de la lansare, vom face auzite atât nemulțumirile cetățenilor cât și măsurile luate de către instituțiile responsabile, singura noastră intenție fiind soluționarea problemelor existente în orașul nostru.

  Poze primite de la cititorul Gazetei Locale, realizate marți, la ora 19:

  Pozele efectuate astăzi de echipa noastră:

  1
  Lasă un comentariu

  Lasă un răspuns

    Înscrie-te  
  cel mai nou cel mai vechi cel mai votat
  Notificarea de la
  trackback

  […] Gazeta Locală a reușit să „reînvie“ spiritul civic al arădenilor. Ce inițiative au avut co… […]

  Postări recomandate